ザ・ウィンザーホテル洞爺【公式】ザ・ウィンザーホテル洞爺【公式】

2016/01/20

Michel Bras 氏「2016年世界のベストシェフ100名」のトップに選ばれる – Michel Bras Ranks No. 1 – Year 2016 List of “100 of the Best Chefs in the World”

【2016年1月20日、パリ】フランスの料理専門雑誌ル・シェフ(Le Chef)が新たに着手した「2016年世界のベストシェフ100名」のサーベイで、フランス、ライオールのミシェル・ブラス氏がトップに選ばれました。

このサーベイは、2015年10月から2016年1月中旬に実施されたもので、5大陸のミシュラン2ツ星、及び3ツ星のシェフ528名に対し、料理界のプロフェッショナルを代表すると思うベスト5名と、またリストのトップに誰の名前が見たいかという質問に対する投票で選ばれたものです。毎年発表され、25年以上もの歴史のあるこのサーベイは、料理界の同胞により選ばれる非常に名誉な賞として毎年大きな話題となっています。因に、2015年は、ミシェル・ブラス氏のランキングは6位でした。その他2016年トップ10は以下の結果となっています。(http://ja.scribd.com/doc/296062373/Les-100-Chefs-de-2016

1. Michel BRAS, Le Suquet — Laguiole, France
2. Pierre GAGNAIRE, Restaurant Pierre Gagnaire — Paris, France
3. Seiji YAMAMOTO, Nihonryori Ryugin — Tokyo, Japon
4. Alain DUCASSE, Louis XV Alain Ducasse — Monaco
5. Pascal BARBOT, L’Astrance — Paris, France
6. Eric FRECHON, Epicure — Paris, France
7. Emmanuel RENAUT, Flocons de Sel, Megève, France
8. Martin BERASATEGUI, Restaurant Martin Berasategui — Lasarte Oria, Spain
9. Benoît VIOLIER, Hôtel de Ville — Crissier, Switzerland
10. Joan ROCA, El Celler de Can Roca — Girona, Spain

ザ・ウィンザーホテル洞爺リゾート&スパには、2002年のホテル開業時より、ミシェル・ブラスの初の支店、ミシェル・ブラス トーヤ ジャポンが営業をしていますが、毎年11月には、ミシェル・ブラス氏本人と現在本店を預かる子息セバスチャン・ブラス以下ブラスファミリー一同が来日し、恒例のミシェル・ブラスフェア来日特別フェアを開催しています。

プレスリリース

 

***   ***   ***

 

[January 20, 2016 – Paris] Michel Bras of Laguiole, France was chosen to rank at the top of the year 2016 list of 100 of the Best Chefs in the World, a survey launched by France’s Le Chef magazine which covers gastronomy.

The list was made through a poll that was conducted from October 2015 to mid-January 2016 asking 528 two and three-Michelin starred chefs in 5 continents to name the top 5 chefs they think should represent the culinary profession as well as whose name they wish to see at the top of the list. Presented annually for more than 25 historical years, the survey is the topic of discussion every year as an extremely honorable award with votes cast by fellow chefs. In 2015, Michel Bras ranked sixth. The top 10 of 2016 are as follows.(http://ja.scribd.com/doc/296062373/Les-100-Chefs-de-2016)

1. Michel BRAS, Le Suquet — Laguiole, France
2. Pierre GAGNAIRE, Restaurant Pierre Gagnaire — Paris, France
3. Seiji YAMAMOTO, Nihonryori Ryugin — Tokyo, Japon
4. Alain DUCASSE, Louis XV Alain Ducasse — Monaco
5. Pascal BARBOT, L’Astrance — Paris, France
6. Eric FRECHON, Epicure — Paris, France
7. Emmanuel RENAUT, Flocons de Sel, Megève, France
8. Martin BERASATEGUI, Restaurant Martin Berasategui — Lasarte Oria, Spain
9. Benoît VIOLIER, Hôtel de Ville — Crissier, Switzerland
10. Joan ROCA, El Celler de Can Roca — Girona, Spain

Michel Bras TOYA Japon is Michel Bras’s first branch restaurant overseas, in business since The Windsor Hotel TOYA Resort & Spa opened in 2002. Every November, Michel Bras, his son and current owner of the head restaurant Sébastien Bras, and the Bras family visit Japan to hold the annual Bras Fair.

Press Release

ザ・ウィンザーホテル洞爺
リゾート&スパ

[ チェックイン 15:00 / チェックアウト 12:00 ]

Tel : 0570-056-510

代表電話番号)0142-73-1111
〒049-5722 北海道虻田郡洞爺湖町清水336

宿泊予約・空室検索

交通アクセス

ウェディング

WEB会員 宿泊プラン
オンラインショップ